CERTO

Centrul de excelență pentru restaurare prin tehnici optoelectronice
Despre noiContactează-ne
9

Laboratoare

Acoperim o gamă largă de abordări pentru documentarea, investigarea și monitorizarea bunurilor din patrimoniul cultural.

9

Proiectele noastre

Vizitați proiectele și colaborările noastre trecute și actuale.

9

Campanii de teren

Unul dintre elementele noastre de bază este laboratorul mobil ART4ART, pentru că face posibilă aducerea laboratorului la fața locului.

9

Studii publicate

O listă a cercetărilor, brevetelor și cărților noastre publicate.

9

Galerie de imagini

Vezi pe unde am fost și ce am făcut în ultima vreme.

9

Galerie media

Documentare scurte, clipuri de prezentare și interviuri radiofonice.

Newsletter: O nouă platformă web prototip!

În contextul actualelor provocări privind conservarea patrimoniului construit, se observă o creștere semnificativă a conștientizării protejării și documentării acestuia, la nivel global. În acest sens, în cadrul Fazei 14 (Cercetări pentru elaborarea unor măsuri...

CERTO la Școala Doctorală de vară HSAcademy

Between July 17-21, our colleague Lucian attended the 𝐈𝐏𝐄𝐑𝐈𝐎𝐍 𝐇𝐒 𝟐𝐧𝐝 𝐃𝐨𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥 𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐒𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥 that was heled at ZAG (Slovenian National Building and Civil Engineering Institute), in Ljubljana, Slovenia.

Centru de excelență pentru
restaurare prin tehnici optoelectronice

Suntem un departament în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000. Departamentul nostru efectuează cercetări privind tehnicile avansate de restaurare și conservare a operelor de artă. Activitățile de cercetare sunt generate de noile cerințe din practica restauratorilor și conservatorilor. O experiență semnificativă a fost acumulată în cadrul unor proiecte de cercetare multidisciplinare, iar o parte deosebită a experienței și a reputației dobândite a rezultat din diverse colaborări la fața locului.

S-au acumulat rezultate importante în domeniul curățării cu laser, al controlului mediului și al monitorizării microclimatului, al metodelor de investigare noncontact, non și microinvazive, al tehnicilor de intervenție rapidă la distanță pentru investigarea, diagnosticarea și intervenția asupra patrimoniului cultural.

4 + 11 =

Adresă

Str. Atomiștilor 409,
Măgurele, IF, România

Contact

+40 31 405 63 98

Email

certo@inoe.ro