Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării Dezvoltării și Inovării
Contract PN-II-PT-PCCA-2013-4-0495

Centru pentru valorizarea proiectelor cultural-științifice în arheologie

CERES

Bine ați venit!

Acest proiect este co-finanțat de Unitatea Executiva pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în cadrul PN-II-PT-PCCA-2013-4-0495 pe direcția de cercetare 9 - Cercetare socio-umanistică.

Durata: 07.2014 - 06.2016

În esență, contribuțiile majore ale proiectului se exprimă succint prin următoarele idei:

  • Realizarea unui centru de valorificare culturală și științifică sub forma unui sistem cibernetic pentru o abordare trans disciplinară, pentru explorarea și exploatarea inteligentă a resurselor culturale; generarea a numeroase contribuții (feedback) și promovarea cunoașterii - "produs" replicabil și sustenabil.
  • Construcția unui arheodrom virtual pentru valorosul sit de la Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, incluzând straturi de informație complementară pe categorii, cu acces online (ex: AICI )- mod de lucru avansat pe care cercetătorii implicați l-au experimentat și demonstrat)
  • Standarde profesionale pentru investigarea arheologică științifică – în acord cu legislația EU.

Ultimele știri

19-24 Octombrie 2015
Curs acreditat
In aceasta saptamana este organizat cursul acreditat Curs restaurare - investigaţii şi analize fizico-chimice pentru bunurile culturale
24-26 Septembrie 2015
Campanie pentru culegere date de pe sit
Campania din aceasta etapa a constat in culegerea de date de pe sit în vederea realizării Arheodromului Digital.
27 Ianuarie 2015
Sarmizegetusa și începuturile Daciei romane
Joi 29 ianuarie la ora 11:00 va avea loc conferința "Sarmizegetusa și începuturile Daciei romane" organizată în cadrul seriei "Istoria Viva". Prezentarea va fi susținută de dr. Ovidiu Țentea în sala Mihai Viteazul din sediul Muzeului Național de Istorie a României, etajul 2. Intrarea este liberă.
11 Noiembrie 2014
Prima întâlnire și lansarea proiectului
Luni 11 noiembrie a avut loc la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate obiectivele principale ale proiectului. În afara conferinței de presă a avut loc și prima întâlnire oficială între partenerii consorțiului unde s-a discutat strategia pentru următoarele etape ale proiectului.