Ce este GIS?

GIS (Sistem informațional geografic) este un sistem creat pentru a vizualiza, stoca, analiza și procesa informații distribuite spațial și temporal. Informațiile pot fi stocate atât sub formă grafică (imagini, hărți, vectori, figuri etc.) cât și sub formă de valori și text în baze de date. Datorită versatilității, acest sistem poate fi utilizat în arheologie, studii de impact, transport, logistică, telecomunicații etc.

În cadrul acestui proiect, a fost realizat un pachet integrator de date utilizând QGIS, una din cele mai cunoscute și utilizate platforme de tip GIS. Platforma poate fi modificată în funcție de necesitățile utilizatorului prin adăugarea de plugin-uri ce pot fi scrise în Python / C++ (de către echipa de dezvoltare a software-ului Qgis sau de utilizatori) sau adăugarea plugin-urilor deja existente.

Cartarea materialelor

Acest pachet de date conține rezultate ale procesării investigațiilor de tip imagistic: fotografie, digitizare 3D prin fotogrammetrie, imagistică termică (IR), imagistică multispectrală (VIS, NIR), vibrometrie Doppler precum si analizele fizico-chimice efectuate pe surpafața investigată.

Casa Moeciu
Casa Dâmbovița