IMPLEMENT DB

Platforma electronică pentru transferul, accesarea și exploatarea datelor în rețeaua națională către operatori culturali

Baza de date a acestei platforme a fost creata pentru a stoca, administra si genera fise personalizate de informatii pentru itemuri ce tin de patrimoniul cultural. Unul dintre obiectivele realizarii acestei baze de date a fost de a servi oricarui tip de item de patrimoniu (mobil sau imobil) si care sa tina cont (pentru filtrari si cautari avansate) de structura, tipul si compozitia materialelor constituente. O alta cerinta a fost posibilitatea inregistrarii istoricului interventiilor si al investigatiilor derulate asupra fiecarui item.

Schema fisei universale

Toate cerintele stabilite pentru realizarea platformei online si a bazei de date au fost sintetizate intr-o Fisa Universala de Conservare-Restaurare. Aceasta fisa contine toate elementele de informatii necesare clasificate in categorii si este rezultatul unei documentatii care a inclus: fisa analitica de evidenta a monumentelor (Ordinul Ministrului Culturii si Cultelor nr. 2682/2003), Conservarea Picturilor Murale de Paolo si Laura Mora, Paul Philippot (Editura Meridiane 1986), Metodologia Conservarii Picturilor Murale de Guido Botticelli si fisele standard ale obiectelor din patrimoniul muzeal.

Termeni de utilizare

Toate informatiile si datele publicate in cadrul acestei platforme sunt accesibile in mod gratuit doar pentru consultare. Utilizarea, copierea, modificarea sau comercializarea acestora este strict interzisa fara acordul scris al autorilor sau institutiilor care detin drepturile asupra continutului publicat.

This work was supported by a grant of the Romanian Ministry of Research and Innovation, CCCDI - UEFISCDI, project number PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0878/NR. 55PCCDI ⁄ 2018 .