Locația Schitul rupestru Fundatura

Cod INM: BZ-II-m-A-02432.01

Acest monument este mentionat intr-un document din 1678 ca fiind un loc de rugaciune. Nu exista alte elemente pentru o datare mai timpurie. Acest locas a fost sculptat intr-o stanca izolata dreptunghiulara, avand o intrare si cateva ferestre. Inca se mai deosebesc urmele sculpturii in piatra precum si cateva inscriptii.

Galerie foto

Imagini din aceasta locatie

Nu exista imagini in galerie pentru aceasta locatie.

Model 3D

Model 3D fotorealist: Schitul Fundatura

Data

2017-06-22

Descriere

Modelul a fost reconstruit prin fotogrametrie. A fost procesat initial la un factor de calitate High (in Agisoft Photoscan) avand o durata totala de procesare de 6 zile si 13 ore. In urma procesarii s-au observat unele lipsuri la podea, tavan și partea superioară a acoperișului, in exterior. Imaginile expuse aparțin unei procesări la un factor de calitate Medium, care a fost generată într-un timp total de aproximativ 20 de ore. Modelul nu este complet.

Raport

Cercetari:

Lista cercetarilor efectuate in aceasta locatie

Imagistica termica: Schitul Fundatura

Termografia in infrarosu este o metoda de control nedistructiv. Toate corpurile care au o temperatura mai mare de zero absolut emit o radiatie electromagnetică (care poate fi detectată sub forma de caldura). Imaginile au fost inregistrate in conditii de zi insorita de vara intre orele 16:30 si 19:00. Cu ajutorul acestor imagini termice au fost identificate zonele cu o umiditate mai ridicata, acestea avand temperaturi mai scazute. Din diferentele mici de temperatura dintre maximele si minimele inregistrate pe suprafata pietrei se poate considera ca nu exista zone cu stress termic.

Perioada

2017-06-23

Institutia

Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Optoelectronica INOE 2000

Autori

Chelmus Alexandru, Ratoiu Lucian

Raport

Investigatii geofizice cu G.P.R. - Fundatura

Principiul de functionare al radarului cu penetrare in sol (G.P.R.) se bazeaza pe emiterea undelor electromagnetice spre zona de investigat si inregistrarea reflexiilor acestora. Reflexiile sunt produse de neomogenitatile solului sau de variatia proprietatilor electromagnetice intalnite de unda in drumul sau, care pot reprezenta diferente de stratigrafie sau obiecte ingropate. Prin aceste masuratori s-a urmarit investigarea starii peretilor (identificare fisuri) de stanca asociati monumentelor si verificarea existentei de goluri sau caverne in subsolul imprejmuitor sau chiar dedesubtul acestora.

Perioada

2017-06-22

Institutia

Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Optoelectronica INOE 2000

Autori

Chelmus Alexandru, Ratoiu Lucian

Raport